Egy kicsit szabatkozom, hogy nem volt időben frissítés, meg az epziód hossza miatt is, de aztán kiderül, hogy ez a rész talán még hosszabb is lett, mint az eddigiek.

A Meta szokásos hisztije a Facebook GDPR megfelelősége okán — csak a szokásos, tényleg.

Egerekről kérdeztek, én meg nem sokat kattogtam a válaszon.

Elővettem egy olyan mikrofont is, amely szinte minden nap a kezembe kerül, de én már rég használtam és ajánlok egy tök jó sorozatot is, amit egy Podcastből készítettek.

Archive 81

Az Archive 81 eredetileg egy „fellelt anyag” podcast volt. Végülis, akár még a hangjátékot is ráhúzhatnánk, de mivel gy podcastet játszik el nekünk, hívjuk podcastnek. A podcast főhőse, Dan, különös megbízást katp: kazettákat kell digitalizálnia, melyen Melody Pendras 1994-es interjúi találhatók a Visser Building lakóival.

A kazettákat egy külvilágtól teljesen elszigetelt, távoli helyen kell digitalizálnia, munka közben pedig folyamatosan bekapcsolva kell tartania egy hangrögzítőt, melyet megbízója ellenőriz.

A podcastben egy harmadik személy „szivárogtatja” ki a digitalizált kazettákat, melyből megtudhatjuk a történéseket. Természetfeletti, horrorisztikus furcsaságok és sok-sok talány jellemzi az Archive 81 podcastet.

Ennél többet inkább nem osztanék meg a podcastről, mert lelőni mégsem illene a történetet.

Az Archive 81 Netflix sorozat, azaz A 81-es számú archívum a fenti podcast alapján készült.

Természetesen, pár apró módosítást eszközöltek azért az írók… az audió kazetták helyett videókazettákat digitalizál Dan, a kazetták történései is kicsit meg lettek másítva, és egy-két személy is jelentősen változott, de csak azért, hogy a sorozat méginkább sorozat lehessen.

Talán kicsit lassú lehet a történet a többi sorozathoz képest, de, ha a podcastből indulok ki, akkor teljesen érthető, hogy miért feszítik a végtelenségig a húrt.

A lényeg persze: vajon meg tudja-e menteni Dan Melody-t 1994-ben a jelenből?

Time code-ok:

00:00 Start!
00:51 A Heti Hiszti™️: Kivonulna a Facebook az EU-ból a GDPR miatt 🍿
05:23 Valaki egy kérdésen kattogott 🐁
08:54 Mikrofonmustra: 🎙 Rode Procaster
17:29 – Sorozatajánló: 📼 Archive 81, a podcastből készült horror sorozat